Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | “Excellent Innoveren” voor een toekomstbestendige organisatie in de maakindustrie

21 november 2019 17:00
High Tech Campus Eindhoven

Er komt veel op de maakindustrie af. Nieuwe technologieën zoals 3D printing, robots, AI, VR, machine vision en drones dienen zich nadrukkelijk aan. Daarnaast vinden er diverse ontwikkelingen plaats bij de klant, in de keten, de markt en in de maatschappij. Denk aan de groeiende behoefte aan nieuwe producten, services en samenwerking in de keten. Daarbij neemt de concurrentie toe van onder andere Chinese maakbedrijven die hele ketens digitaal gaan opzetten.

Hoe ga je om met deze ontwikkelingen? Beschouw je nieuwe technologieën en ontwikkelingen als bedreigingen of zet je ze om in enorme kansen? En hoe trek je innovatie breder dan alleen technische innovatie? Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst pleit het B2B Innovatie Collectief voor “Innovation Excellence”.

Discussieleiders Carlo van Pelt, TechAlive! Marketing en Rolf van Haren, GreenfieldNine Innovatie, van het B2B Innovatie Collectief beargumenteren dat de weg naar een toekomstgerichte en succesvolle maakindustrie niet begint bij het aanschaffen van nieuwe technologie, maar draait om “Innovation Excellence”, een creatief samenspel tussen:

  1. markt- en klantontwikkeling: onderscheidende positionering en marktbewerking om bestaande klanten te binden en nieuwe te vinden
  2. product- en technologieontwikkeling: nieuwe creatieve en relevante waarde proposities ten behoeve van de positionering
  3. organisatie- en medewerker-ontwikkeling: innovatie als continu proces in een dynamische organisatie

In deze inspirerende sessie gaat u op interactieve wijze, door middel van praktijkoefeningen en -voorbeelden uw eigen transformatieproces in gang zetten. Een interessante bijeenkomst voor iedereen die:

  • Een efficiënte vertaalslag wil maken van ontwikkelingen in de markt naar de vraag van de klant en vervolgens naar relevante technologische innovatie.
  • Het innovatieproces sneller en effectiever wil maken, onder andere door optimale samenwerking in de keten tussen verschillende afdelingen en medewerkers.

Discussieleiders

Carlo van Pelt, TechAlive! marketing, Rolf van Haren, GreenfieldNine en Peter Stooker, Adaptum vormen samen het B2B Innovatie Collectief: samen succesvol innoveren.

Carlo van PeltCarlo van Pelt is eigenaar van TechAlive! marketing en heeft in zijn 8 jaar tijd ondernemerschap tientallen technologiebedrijven aan een onderscheidende marktpositie geholpen, van startup tot internationale spelers, m.b.v. onderscheidende  marktstrategieën, campagnes en middelen. Hij heeft verschillende strategische marketing en communicatierollen gehad bij grote technologieconcerns als Sony, Philips en NXP. Daarna is hij begonnen als zelfstandig adviseur en interim manager om technologie de waarde in de markt te geven die zij verdient; bij klanten, medewerkers, partners, organisaties en pers, etc.

Rolf van HarenRolf van Haren heeft een achtergrond in IT, sales en recruitment en is nu ondernemer en eigenaar van GreenfieldNine. Vanuit hier heeft hij de afgelopen 7 jaar bij verschillende grote corporaties zoals Unilever, Nationale Nederlanden, Coca Cola en Heineken in de innovatie keuken mogen kijken en teams begeleid. Daarnaast heeft Rolf het boek ’50 experttips voor betekenisvolle organisaties’ uitgebracht. Als innovator heeft hij mens ontwikkeling en organisatie ontwikkeling door technologie verbonden in meerdere werkvormen. The Upgrade Society is hier een voorbeeld van waar een AI gestuurde omgeving mens en doel aan elkaar verbindt.

Peter StookerPeter Stooker, eigenaar Adaptum, levert tijdens de kennisbijeenkomst een digitale bijdrage via video. Hij ondersteunt gevestigde ondernemingen bij het vergroten van innovatief vermogen door het ontwikkelen van het innovatie ecosysteem. Vanuit hier heeft hij een grote diversiteit aan gevestigde ondernemingen mogen begeleiden bij de ontwikkeling van innovatief vermogen. Zijn visie: resultaat is meer zicht, grip en rendement uit innovatie. Naast zijn activiteiten bij Adaptum is hij kerndocent innovatie management aan de Hogeschool Rotterdam en spreker en schrijver van columns en artikelen over innovatie in gevestigde ondernemingen.

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.