Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Het nieuwe akoestische landschap: wat zijn de gevolgen van de Aanvullingswet geluid Omgevingswet?

21 november 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Op 2 juli is het voorstel voor de Aanvullingswet geluid Omgevingswet aangenomen door de Tweede Kamer. Wat betekenen de nieuwe geluidregels voor de ondernemers? Zijn er nu minder regels en is er meer ruimte voor initiatieven? Hoe gaan we om met het ruimtegebrek in Nederland? Hoe waarborgen we een goed woon- en leefklimaat zonder dat bedrijven worden belemmerd in hun bedrijfsvoering? En hoe gaat u als (medewerker van de) overheid om met de nieuwe verantwoordelijkheid van akoestische invulling van gebieden?

Geluid kan van grote invloed zijn op het woon- en leefklimaat van mensen en op hun gezondheid. Daarom zijn wettelijke regels nodig voor het geluid van bedrijven, industrieterreinen, wegen en spoorwegen in relatie tot geluidgevoelige gebouwen, zoals woningen, scholen, kinderdagverblijven en bepaalde medische instellingen. Ten aanzien van het milieuaspect geluid gaat een en ander wijzigen. Het merendeel van de geluidregels krijgt een plek in het Besluit kwaliteit leefomgeving.

Discussieleider Emile Philippens neemt u tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 21 november mee in het nieuwe akoestische landschap aan de hand van enkele concrete voorbeelden. Hij maakt de vergelijking met het bestaande systeem en benoemt de voor- en nadelen.

Discussieleider

Emile Philippens

Emile Philippens is werkzaam bij het adviesbureau Tecmap, een adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van milieutechnische onderzoeken. Emile heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid in projecten binnen het ruimtelijk domein en binnen het domein van vergunningverlening voor bedrijfsactiviteiten. Door zowel aan de zijde van het bevoegde gezag (provincies en omgevingsdiensten) als aan de zijde van bedrijven, heeft hij een brede kijk ontwikkeld op het ontstaan van wetgeving en de praktische implementatie hiervan.

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: casus
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.