Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Stappen richting een succesvolle 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur aanpak

21 november 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Door de decentralisatie is de verantwoordelijkheid van de jeugdzorg bij gemeenten belegd. Met de werkwijze '1 gezin, 1 plan, 1 regisseur' wordt hulp dichterbij burgers georganiseerd, uitgaande van hun eigen kracht.

Welke stappen zijn nodig voor een succesvolle ‘1 gezin-, 1 plan-, 1 regisseuraanpak'? Wie heb je daarvoor nodig? En hoe zorg je voor een succesvolle afstemming van de hulp tussen gezin, het netwerk, de gemeente en de zorgprofessionals?

Bij de gemeente Brunssum is een succesvolle aanpak aanschouwd door de inspectie van Toezicht Sociaal Domein. Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst krijgen deelnemers een kijkje achter de schermen van Team Jeugd gemeente Brunssum betreffende het werken met ‘1 gezin, 1 plan, 1 regisseur’ (1G1P1R). Discussieleider Sanne Eggen, coördinator zorg Team Jeugd bij de gemeente Brunssum, neemt u mee vanaf de start van deze werkwijze in 2015 tot nu. Een verhaal vanuit de praktijk waarbij kennis gedeeld wordt aan de hand van voorbeelden.

Diverse samenwerkingen komen aan bod tijdens een voorbeeldcase, waaronder zorg (WMO en jeugd), veiligheid (politie), zorgaanbieders, gezin, netwerk en gezondheidszorg. Focus hierin ligt op de mindset van de ‘1 gezin, 1 plan, 1 regisseur’ waarbij de grenzen van het werken binnen het vrijwillig kader worden opgezocht. Met nieuwe ideeën, bedenkingen, kritische noten en een dosis inspiratie verlaat u de bijeenkomst om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de doorontwikkeling van de visie op werken binnen de Jeugdwet en alle domeinen die daarmee samenhangen.

Klik hier om het artikel te lezen in Dagblad DeLimburger over de visie '1Gezin1Plan1Regisseur' van waaruit de gemeente Brunssum werkt sinds 2015.

Discussieleider

Sanne Eggen BrunssumSanne Eggen is na haar studie Orthopedagogiek in 2008 als orthopedagoog binnen de GGZ (eerstelijn en tweedelijn) gaan werken. Ze heeft veel ervaring opgedaan in diagnostiek (onderzoek) en behandeling van kinderen/jeugdigen. Sinds 2014 is Sanne werkzaam binnen de gemeente Brunssum als coördinator en gedragswetenschapper van Team Jeugd. Tevens is ze geregistreerd Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en Huiselijk Geweld binnen de gemeente. Naast haar werkzaamheden binnen de gemeente is ze lid-beroepsgenoot tuchtcolleges Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (orthopedagoog). Met veel plezier geeft ze regelmatig gastcolleges aan studenten (opleiding pedagogiek), geeft ze diverse workshops over onderwerpen die met Jeugd en het Sociaal Domein te maken hebben en is ze betrokken bij diverse projecten (onder andere rondom crisishulp en Geweld hoort nergens thuis).

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: casus
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.