Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Spanningsveld tussen techniek en contractmanagement: hoe gaat u hiermee om?

21 november 2019 17:00
High Tech Campus Eindhoven

Bouwprojecten lopen vertraging op door contractuele onenigheid of discussies over de technische invulling ervan. Het megaproject Zuidasdok en de Ring Utrecht zijn voorbeelden van projecten die vastlopen doordat er een spanningsveld is tussen techniek en contractmanagement. Hoe voorkomt u contractuele discussies en spanningen na gunning van een aanbesteding? Welke juridische aspecten spelen een essentiële rol rondom een infra-project? En hoe neemt u deze juridische aspecten mee in het technisch management?

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst brengen we het technische proces, de invloeden vanuit het aanbestedingsrecht, het algemeen contractrecht en juridische belangen samen. Aan de hand van voorbeelden neemt Azzdine Amezguiou, zelfstandig professional en interim Manager Techniek & Integratie bij Siemens, u op interactieve wijze mee in de zoektocht naar de juiste werkwijze binnen projectmanagement. Met als doel een prettige samenwerking en langdurige relatie met uw opdrachtgever en (potentiële) opdrachtnemers. Zo duikt u in een aantal thema’s die binnen het technische management vanzelfsprekend zijn, maar vanuit het aanbestedingsrecht of algemeen contractrecht problematisch of zelfs illegaal kunnen zijn. U krijgt handvatten mee om deze zaken tijdens het aanbestedingsrecht op voorhand te tackelen, zodat spanning na gunning voorkomen wordt. Tot slot gaat u zelf aan de slag met één specifieke juridische casus.

AzzdineDiscussieleider
Azzdine Amezguiou is naast civieltechnisch ingenieur ook jurist en expert op het gebied van systems engineering en het inrichten en management van multidisciplinaire, technische processen. Dit allemaal binnen de juridische kaders van UAV-Gc, RAW of DBFM. Als interim manager ondersteunt hij bedrijven en infra-projecten door de werelden van technisch management en contract management aan elkaar te verbinden en zo projecten beheerst en gestructureerd te laten verlopen.

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.