Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Het nieuwe samenwerken begint bij de ander... of toch bij jezelf?

26 september 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Een grote uitdaging in het nieuwe samenwerken is om als team verbinding te houden met elkaar en effectief samen te werken, ook als je niet elke dag naast elkaar zit en dezelfde tijden werkt. Hoe doe je dat? We hebben twee experts met tegenstrijdige standpunten uitgenodigd om hun visie toe te lichten en samen met ons te kijken waar de verschillen en overeenkomsten liggen. Waar ligt nu volgens jou de waarheid en wat vormt de optimale basis voor het nieuwe samenwerken in jouw organisatie?

Visie 1: De ander beter maken…

Optimaal samenwerken begint bij de ander. “Door middel van de uitgangspunten van ‘Maak de ander beter’ wordt er positieve wederzijdse afhankelijkheid en verantwoordelijkheid gecreëerd. lets wat in het bedrijfsleven misschien niet altijd even zichtbaar zoals in het theater, maar zeker wel sterk aanwezig is.” zegt Loek Peters. De gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen voor het eindproduct én dus de klant, zorgt in die visie voor het vergroten van het commerciële succes van de organisatie. Alleen hierdoor kun je excelleren. “Dus door de ander beter te maken, kies je voor jezelf. Zo simpel kan samenwerken zijn!".

Visie 2: …of uitgaan van de eigen drijfveren?

Óf moet je juist bij jezelf beginnen? Onze drijfveren zijn vele male groter dan het zichtbare menselijke gedrag. Ze bepalen dat wat we vinden en willen, geven richting aan ons gedrag en aan de keuzes die we maken. “Wanneer wij onszelf of de ander willen begrijpen of helpen, is het zinvol om te weten wat je eigen drijfveren en die van de ander zijn. Door inzicht te krijgen in je drijfveren en hoe deze zich verhouden tot anderen, krijg je meer kennis van de manier waarop jij en de ander op je omgeving reageren en vanuit welk gedachtenpatroon het gedrag ontstaat.”, aldus Nicole van Steenis. Concreet houdt dat in dat je bij jezelf moet beginnen.

Liggen beide invalshoeken recht tegenover elkaar of gaat het meer om een schijnbare tegenstrijdigheid? Tijdens de interactieve REEF-deelt-kennis bijeenkomst verkennen Loek Peters en Nicole van Steenisde beide invalshoeken en of deze samengebracht kunnen worden om de basis te vormen voor het nieuwe samenwerken.

Discussieleiders

Loek PetersLoek Peters is als acteur in verschillende Nederlandse films en series te zien geweest. Waaronder de populaire serie Penoza, waar hij 5 seizoenen lang de rol van Berry vertolkte. Vanuit zijn acteer- en toneelervaringen heeft Loek een interessante filosofie ontwikkeld voor het bedrijfsleven met als uitgangspunt de ander zo goed mogelijk zijn werk te laten doen. Oftewel: 'Maak de ander beter.


Nicole van SteenisNicole is bijna 5 jaar werkzaam geweest voor REEF. Daar heeft zij als projectspecialist bij verschillende opdrachtgevers als HR Business Partner de verbindingen gelegd als sparringpartner.

Vanuit haar jaren lange ervaring in het HR vak heeft Nicole een interessante filosofie ontwikkeld voor het bedrijfsleven met als uitgangspunt dat je verder moet kijken dan de oppervlakte, gebruik jezelf als ComPas. Ofterwel: Communicatie Past. Nicole heeft sinds twee jaar haar eigen bedrijf, STTS – See Through The Surface – Partner in HR.

Praktische informatie
Datum: donderdag 26 september
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.