Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Wateroverlast door klimaatverandering vereist integrale aanpak

16 mei 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Het klimaat verandert. De stijging van de gemiddelde temperatuur brengt extremer weer met zich mee: natter, droger en heter. Wateroverlast op straat is daardoor een steeds groter wordend probleem. Waterafvoeren hebben steeds meer moeite met het verwerken van grote hoeveelheden water. Waar ligt de kern van dit probleem? En wie is hier verantwoordelijk voor: inwoners of de overheid? 

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 16 mei licht Leo Bloedjes zijn visie op dit probleem toe aan de hand van verschillende invalshoeken, zoals: hittestress, droogte in de stad, invloed van bewoners en biodiversiteit. Alle vakgebieden in de openbare ruimte zijn nodig om klimaatadaptatie te wijzigen. Het is een probleem wat alleen integraal opgelost kan worden. Vanuit zijn ervaring biedt Leo inzicht in slim onderhoud en het vastleggen van reinigen. Daarmee wil hij de denkwijze over klimaatadaptatie veranderen. 

Discussieleider
Spreker Leo BloedjesLeo Bloedjes is werkzaam als adviseur en projectmanager voor onderhoud aan riolering en kolken. Daarnaast is hij via Stichting RIONED en de NEN-commissie afvalwater, betrokken bij het ontwikkelen van normen leidraden. Hierbij focust hij zich op het verbeteren van de automatiseringsprocessen rondom het reinigen en inspecteren van riolen, drainage en kolken, met als doel zoveel mogelijk digitaal vast te leggen en uniform uit te wisselen. 

Praktische informatie
Datum: donderdag 16 mei
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: netwerkborrel

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.