Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | De AVG en de spelregels voor verwerking persoonsgegevens binnen gemeenten

16 mei 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Sinds 25 mei 2018 gelden er vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) strengere spelregels voor het vastleggen en verwerken van persoonsgegevens. De AVG vraagt een andere manier van werken voor medewerkers binnen een gemeente die persoonsgegevens verwerken. 

Aan welke noodzakelijke eisen moet een gemeente zich houden om te voldoen aan de AVG? Wat staat er in de wettekst en welke aanvullende eisen zijn nodig? Hoe zorgt u ervoor dat uw werk werkbaar blijft?

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst geeft Pascal Eekhof, Functionaris Gegevensbescherming (FG) bij de Gemeente Altena, inzicht in de gedachtegang van de wetgever en de FG. Het stappenplan van de VNG en King worden als leidraad genomen. Aan de hand van praktische voorbeelden worden handvatten geboden bij het maken van een goede afweging tussen privacy en andere gemeentelijke belangen. U gaat tijdens de interactieve bijeenkomst zelf aan de slag met diverse casussen. Denk hierbij aan het inrichten van systemen, doelbindingen, handhavingsvraagstukken en beveiligingen.

Discussieleider
Pascal EekhofPascal Eekhof is werkzaam als FG bij de Gemeente Altena. Ook is hij Data Protection Officer voor een internationale vrijwilligersorganisatie. Hij heeft meegewerkt aan een beroepsopleiding voor Data Protection Officers en kent de gemeentelijke organisatie van binnenuit. Daarnaast doceerde hij over privacy gerelateerde onderwerpen bij het UWV, adviesbureaus en voor OSR- Opleidingen.

Praktische informatie
Datum: donderdag 16 mei
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: netwerkborrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.