Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | De impact van projectmanagement op sociale innovatie

19 februari 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Innovatie is ‘hot’. Technologische innovatie is hierbij de norm. Door technologie, organisatie en personeel slimmer met elkaar te verbinden wordt niet alleen de flexibiliteit van organisaties verhoogd, maar ook de productiviteit en het concurrentievermogen. Maar, hoe zit het met de transitie naar nieuwe organisatievormen, ofwel sociale innovatie?

Projecten en programma’s worden ingezet om vorm en inhoud te geven aan de vernieuwde organisatie strategie. Tegelijkertijd blijkt uit de praktijk dat bij het merendeel van de uitgevoerde projecten de gestelde veranderdoelen en benefits niet worden bereikt. Wat ligt hieraan ten grondslag? Hoe verbetert u dit, als projectverantwoordelijke strategisch HR-adviseur in de praktijk, zodat veranderdoelen bereikt worden en organisatiedoelen vertaalt naar het menselijke aspect?

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst staat de impact van projectmanagement op sociale innovatie centraal. Een interessante bijeenkomst voor de HR-strateeg die een belangrijke rol speelt als het gaat over de organisatie van de toekomst waarin andere vaardigheden, competenties, aansturing en tools worden gevraagd. Management en HR hebben een belangrijke rol als het gaat om nieuwe vormen van samenwerken en nieuwe vormen van ontwikkelen, leren, organiseren en leiderschap.

Praktijkonderzoek 
Anja Verbeek, projectmanager HR en OD, presenteert de resultaten en aanbevelingen van haar praktijkonderzoek, uitgevoerd onder projectmanagers ICT en HR binnen 75 organisaties, naar de impact van projectmanagement op sociale innovatie. Op praktische en interactieve wijze worden kennis en ervaring gedeeld over hoe we gezamenlijk in beweging kunnen komen en draagvlak creëren binnen de organisatie. Het ‘Netwerk Canvas’ helpt hierbij om ambities met betrekking tot sociale innovatie in kaart te brengen. Een mooie vorm van ketengericht werken, een nieuwe vorm van organiseren in en met netwerken! Zo krijg u als strategisch HR-adviseur handvatten mee om sociale innovatie als winnende strategie binnen uw organisatie uit te rollen. 

Discussieleider
Anja Verbeek
Anja Verbeek MSc MBA is als project- en programmamanager werkzaam op het snijvlak van Human Resources en Organizational Development. Zij begeleidt organisaties in het ontwikkelingsproces naar de (strategisch) business partner rol. Haar passie ligt in het verder ontwikkelen van de veranderingskracht van organisaties, mensen en processen. 

Praktische informatie
Datum: dinsdag 19 februari 
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Deze bijeenkomst is in het specifiek interessant voor strategisch HR-managers die sociale innovatie mee uitrollen binnen de organisatie.

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.