Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Servitizatie: ontdek de weg naar een betere concurrentiepositie

19 februari 2019 17:00
Conference Center, High Tech Campus

Het wordt voor productiebedrijven steeds moeilijker om te concurreren alleen op het fysieke product. Innovatieve, meer service-centrische bedrijfsmodellen zijn daarom sterk in opkomst. Het product blijft daarbij de basis maar het aandeel van diensten in de omzet stijgt sterk; deze ontwikkeling wordt servitizatie genoemd. In de extreme variant blijft het eigenaarschap van het product zelfs geheel bij de leverancier. De klant rekent dan af bijvoorbeeld op basis van de output van het product: Product-as-a-Service (PaaS).

Smart Technology en servitizatie 
Smart Technologies vormen de basis voor de transitie naar Industry 4.0. Door Smart Technologies ondersteunde servitizatie wordt daarbij steeds meer onderkend als een zeer belangrijke ontwikkeling; in de ‘NWA Route Smart Industy’ wordt servitizatie zelfs genoemd als één van de vier ‘gamechangers’! Zonder innovatieve technologieën als Industrial Internet of Things, Big Data en Additive Manufacturing is een verregaande uitwerking van servitizatie dan ook niet mogelijk.

Welke rol kan servitizatie spelen in de strategie van mkb-productiebedrijven, wat is daarbij de rol van Smart Technology als ‘enabler’ van servitizatie en welke specifieke knelpunten ondervindt de mkb’er in de realisatie van deze strategie? Deze vragen waren aanleiding tot een onderzoeksproject, dat recent door het Lectoraat Lean/World Class Performance van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen is afgerond. Eric Joustra, die het onderzoek heeft uitgevoerd, presenteert de resultaten tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Daarbij deelt hij een aantal lessons learned van de aan het onderzoek deelnemende bedrijven met u.

Discussieleider
Eric Joustra
Eric Joustra heeft meer dan 35 jaar ervaring in het verbeteren van de prestaties van productiebedrijven door procesanalyse, herontwerp en implementatie. Kernwoorden daarbij zijn Lean, ERP en servitizatie. Hij is werkzaam geweest bij Philips Lighting, KPMG Management Consulting, Vanenburg Group, PA Consulting Group en het Lectoraat Lean/World Class Performance van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 19 februari 
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.


Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.