Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Innovaties om energieneutraal te (ver)bouwen

22 november 2018 17:00
Conference Center, High Tech Campus

De Rijksoverheid wil in 2050 bijna geen uitstoot meer van broeikasgassen zoals CO2, waardoor de gaswinning versneld afgebouwd moet worden naar nul. Volledig energieneutraal wonen en werken, zo pleit de overheid. Deze omslag stelt nieuwe eisen aan uw organisatie met betrekking tot kennis en vaardigheden. Tijdens deze interactieve bijeenkomst kunt u kennis maken met de innovaties die het mogelijk maken om een integrale benadering te kiezen voor de elektriciteit- en warmteopwekking. Interessant indien u bezig bent met het realiseren van verduurzaming of hier over adviseert en op zoek bent naar de mogelijkheden. Of u nu installateur, opdrachtgever of eindgebruiker bent. 

PVT (photovoltaic thermic)
De ontwikkelingen om nul-op-de-meter-(nieuwbouw)woningen te realiseren gaan hard. Maar wat is nu de beste manier om woningen en utiliteit te verduurzamen? Moeten alle gebouwen van het gasnet gehaald worden? Innovaties maken het mogelijk om een integrale benadering te kiezen voor de elektriciteit- en warmteopwekking. Het PVT-concept maakt dit mogelijk door de combinatie van elektriciteitsopwekking door zonlicht en warmte-opwekking door lucht, ofwel een zonnecollector die geïntegreerd is in een PV-paneel en daar de energie genereert voor de warmtepomp. 

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst leidt Peter de Bree, business development manager VolThera een product van AliusEnergy, de discussie over de opbouw van het PVT-concept, de toepasbaarheid in verschillende omgevingen en vergelijkt hij het systeem met andere duurzame energiebronnen. Hij vertaalt de theorie daarbij naar de realiteit door gebruik te maken van voorbeelden uit de praktijk. 

Discussieleider 
Peter de Bree
Peter de Bree is werkzaam bij AliusEnergy als business development manager van het product VolThera. Zijn loopbaan staat in het teken van innovatie en techniek. Met de focus op verschillende thema's binnen het onderwerp energie: energiebesparing, duurzame energieopwekking en energiemanagement. Zijn specialisatie ligt op het gebied van de ontwikkeling van bedrijfs- en marketingstrategieën. Peter heeft naast zijn rol als management consultant jarenlange internationale ervaring opgedaan bij Philips Lighting waar hij onder andere onderdeel uitmaakte van het Philips Lighting Electronics Asia Pacific team, deze actief is in de ontwikkeling, productie en verkoop van elektronische componenten voor energiebesparende concepten binnen professionele verlichting in de Aziatische-Pacifische markt. 

Praktische informatie 
Datum: donderdag 22 november 2018
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.