Zoek Alle vacatures

REEF deelt kennis | Consequenties van invoering van de AVG voor woningcorporaties en gemeenten

17 mei 2018 17:00
High Tech Campus, Eindhoven

Op 25 mei aanstaande treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese regelgeving heeft invloed op de werkzaamheden van vele organisaties, zo ook bij woningbouwcorporaties en gemeenten. Waar dient u als woningcorporatie of gemeente in het kader van de AVG rekening mee te houden vanaf 25 mei? Gegevens van individuele huurders delen kan tenslotte van het grootste belang zijn voor het leefbaar houden van een wijk en het tegengaan van overlastsituaties, maar wat mag wel en wat mag niet meer? Mag u als gemeente nog wel cliëntgegevens uitwisselen met zorgaanbieders na de AVG-invoering? Het is belangrijk dat u weet wat u te wachten staat vanaf 25 mei, want de gevolgen van het overtreden van de AVG kunnen namelijk groot zijn. De boete voor een overtreding kan zelfs oplopen tot € 20.000.000,-.

Waar moet u op letten bij het verwerken van persoonsgegevens? Welke hulpmiddelen zijn er om de AVG goed toe te passen? Hoe kunt u uw netwerkpartners betrekken bij een casus zonder de AVG te overtreden? Met wie moet u allemaal convenanten sluiten? En wat als een huurder of client zijn gegevens niet wil delen? Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst geeft Albert Jan de Vries, REEF-projectspecialist verhuur en leefbaarheid, antwoord op deze vragen.

 

Discussieleider
REEF-projectspecialist Albert Jan de VriesAlbert Jan de Vries adviseert, ontzorgt en biedt oplossingen aan woningcorporaties. Als REEF-projectspecialist wordt hij ingezet als bijvoorbeeld sociaal beheerder, klantadviseur of verhuurconsulent. Zijn kracht zit in het luisteren, analyseren en klantgericht werken. Goede communicatie staat centraal in al zijn werkzaamheden.

Bekijk hier de video waarin Albert Jan zichzelf voorstelt.

Programma
17.00 uur ontvangst en broodjes
18.00 uur eerste deel
18.45 uur pauze
19.15 uur tweede deel
19.45 uur informele afsluiting

Praktische informatie
Datum: 17 mei 2018
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.