Zoek Alle vacatures

REEF deelt kennis | Veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen

22 februari 2018 17:00
High Tech Campus, Eindhoven

Het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen staat de komende twee jaren volop in de aandacht. Dat heeft alles te maken met de EU OSHA campagne 2018-2019 'Gezonde werkplek: gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!'. Die campagne is nodig, want er sterven, ook in Nederland, jaarlijks te veel mensen vroegtijdig aan kanker veroorzaakt door blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. Dit betekent dat ook de Inspectie SZW heeft aangekondigd meer en strenger op dit onderwerp te gaan handhaven.

Wat betekent dat voor uw bedrijf? Hoe kunt u voldoen aan de wet (Arbowet en REACH)? Hoe is deze wetgeving leidend geweest voor de ontwikkeling van een aantal oplossingen voor het bedrijfsleven? Hoe gaat u aan de slag met soms complexe materie? Maikel van Niftrik, senior consultant hazardous substances bij Philips Innovation Services, neemt u mee in de wereld van arbeidshygiëne, zodat u beter begrijpt waarom het belangrijk is medewerkers te beschermen, wat de overheid van u vraagt en welke oplossingen er voorhanden zijn.

Maikel van Niftrik - discussieleider REEF deelt kennisDiscussieleider
Maikel van Niftrik is senior consultant en projectleider rondom het management van gevaarlijke stoffen voor bedrijven bij Philips Innovation Services. Hij begeleidt branches en bedrijven bij het realiseren van oplossingen als het gaat om veilig en gezond werken met stoffen. Denk daarbij aan REACH en het op orde krijgen van de verdiepende Stoffen RI&E. Daarnaast is hij als business developer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Stoffenmanager, the Advanced REACH Tool (ART) en Fasim 2.0.

Programma

17.00 uur ontvangst en broodjes
18.00 uur eerste deel
18.45 uur pauze
19.15 uur tweede deel
19.45 uur informele afsluiting

Praktische informatie
Datum: 22 februari 2018
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.