Zoek Alle vacatures

REEF deelt kennis | Creëer de gewenste organisatie-inrichting en -cultuur bij een gemeentelijke herindeling

18 mei 2017 17:00
High Tech Campus, Eindhoven

Sinds 1 januari 2017 zijn de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode heringedeeld, in de nieuwe gemeente Meierijstad. De totstandkoming van de besturings- en organisatiefilosofie bij een gemeentelijke herindeling is een boeiend proces. Het creëren van een gezamenlijke visie vanuit gedeelde waarden en overtuigingen.    

Hoe kom je tot de inrichting van de gemeentelijke organisatie? Welke cultuur wil je vormen en hoe creëer je die? De nadruk tijdens deze interactieve bijeenkomst ligt op de totstandkoming van de besturings- en organisatiefilosofie. Alistair Douglas, manager P&O van gemeente Meierijstad, deelt zijn ervaringen die hij vanuit zijn rol als voorzitter van de werkgroep besturings- en organisatiefilosofie heeft verkregen. Hij gaat onder andere in op het belang van metaforen, oneliners, storytelling, Simon Sinek, FiSH en het geloof in eigen kunnen. Hij geeft handvatten die kunnen bijdragen aan de sturing en de verdere inrichting van de organisatie.

Discussieleider

Alistair DouglasAlistair Douglas heeft jarenlange ervaring binnen gemeenten, voornamelijk binnen het HR vak. Na zijn studies (hbo en wo) heeft hij 15 jaar in het HRM vak gewerkt. Van 2010 tot 2017 heeft hij als manager adviesdiensten bij de gemeente Veghel gewerkt, wat nu samen met Schijndel en Sint-Oedenrode de nieuwe gemeente Meierijstad is. In Meierijstad is hij onder andere verantwoordelijk voor het werkatelier P&O.

Programma

17.00 uur    ontvangst en broodjes

18.00 uur    eerste deel:
- Totstandkomen van het besturings- en organisatiefilosofie. Van A naar B volgens B

18.45 uur    pauze

19.15 uur    tweede deel:
- De eerste weken: "lessons learned"
- Discussie      

19.45 uur    informele afsluiting

Praktische informatie
Datum: 18 mei 2017
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Let op! Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus schrijf je vandaag nog in. Blijkt na inschrijving dat je niet aanwezig kunt zijn? Laat het ons uiterlijk een week van tevoren weten en we brengen geen kosten in rekening. Als je later afmeldt, zijn we helaas genoodzaakt om € 75,00 onkosten te rekenen.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten