Zoek Alle vacatures

REEF deelt kennis
Zitten maakt ziek, zet de zaak in beweging

17 maart 2015 17:00
High Tech Campus

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze bijeenkomst.

Wij Nederlanders scoren hoog als het gaat om sport- en bewegen. Dat is goed nieuws. Maar we zijn ook Europees kampioen zitten! We zitten het meest en het langst zo blijkt uit onderzoek in 32 Europese landen. Op het werk, onderweg en thuis, we zitten er maar op los. Maakt niet uit toch, zolang we voldoende bewegen? MIS!

Uit recente, wetenschappelijke publicaties blijkt dat niet zozeer het gebrek aan bewegen ons ziek maakt, maar vooral het langdurig zitten. Dat geldt ook voor sporters. Langdurig zitten vergroot de kans op het ontwikkelen van diabetes, hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker. Tevens zijn er sterke aanwijzingen dat langdurig zitten de kans op angst en depressie vergroot en productiviteit verlaagt.

Maar we laten u niet bij de pakken neerzitten. Hoe dat komt, maar vooral, wat we eraan kunnen doen, leert u tijdens de (inter)actieve presentatie van René Sielhorst. Hij is adviseur Dynamisch Werken en was onlangs in het nieuws tijdens het NOS-journaal van 16 januari. Graag deelt hij zijn inzichten en kennis over dit onderwerp. Na afloop gaat u naar huis met concrete ideeën en handvatten hoe u Dynamisch Werken binnen uw eigen organisatie op de agenda kunt krijgen.

U en uw collega's zijn van harte welkom! Ten behoeve van een interdisciplinaire wisselwerking nodigt REEF zowel management als P&O-adviseurs uit om deel te nemen aan deze kennissessie.


René Sielhorst - discussieleider REEF deelt kennisDiscussieleider: René Sielhorst.

René studeerde in de jaren ‘80 aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag. Hij implementeerde vanaf 1989 beweeg- en gezondheidsprogramma's bij de ministeries van I en M en OCW, gemeente Den Haag, ABN Amro,  ASR, Zuidzorg, High Tech Campus en vele MKB-organisaties. Hij was van 1996 tot 2008 fitnesstrainer van diverse bewindslieden. De aanpak van René kenmerkt zich door betrokkenheid, gevoel voor mens en onderneming en hij heeft een passie voor de gedragsmatige kant van bewegen. René is getrouwd en vader van 3 kinderen. Levensmotto: Je hebt niet in de hand hoe de wind waait, wel hoe je de zeilen zet.


Programma

17.00

Ontvangst

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom op de High Tech Campus waar soep, broodjes en drankjes klaar staan.

18.00

Welk bewijs is er dat zitten ziekt maakt en wat kunnen we doen? deel 1

18.45

Pauze

19.15

In de praktijk - enkele aansprekende businesscases hoe organisaties als gemeente Den Haag, ANWB Wegenwacht en Rabobank Dommelstreek dit onderwerp aanpakken. deel 2

19.45

Informele afsluiting

Napraten en kennis delen onder het genot van een drankje.


Uw bijdrage is waardevol

Deze bijeenkomst geeft u de gelegenheid uw vragen direct te stellen aan uw vakgenoten. Uw bijdrage is erg waardevol voor uw collega’s intern en voor vakgenoten werkzaam binnen personeel en organisatie of in managementposities.

Wij willen u verzoeken om dinsdag 17 maart tussen 17:00 en 20:30 uur vrij te houden in uw agenda en hierbij aanwezig te zijn.

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent, maar vakgenoten uit uw netwerk wilt attenderen op deze inspirerende bijeenkomst, stuur deze uitnodiging gerust door. Wanneer u geen kans ziet hierbij aanwezig te zijn, maar wel op de hoogte gesteld wilt worden van de gedeelde ervaringen, kunt u contact opnemen met Ingrid Oerlemans op telefoonnummer 040 29 46 888 of 06 517 96 163 of via i.oerlemans@reefbv.nl.

Graag tot 17 maart!

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.